maanantai 14. huhtikuuta 2014

Pääsiäistervehdys Sveitsistä! Ostergrüβe aus der Schweiz!

 Kun meillä itäisessä Suomessa sulatellaan vielä pääsiäisviikolla viimeisiä lumenrippeitä tontin reunalta, kukkkivat Etelä-Suomessa leskenlehdet ja ehkäpä sinivuokotkin. Sveitsissä puolestaan kirsikkapuut ovat täydessä loistossaan ja tulppaanit huojuvat upeina alppikylissä.

Tänä vuonna olen saanut tusinoittain kuvaviestejä lapsuudenystävältäni Bernin kantonista, Haslital-laaksosta. Olen saanut kuvien kautta ihastella pitkälle edennyttä kevättä Keski-Euroopassa, magnolia-puun viehättävää kukkimista...

 ...sekä upeaa arkkitehtuuria aina vuosisatojen takaa. 

Pääsiäinen taitaa katukuvassa näkyä Keski-Euroopassa kotimaahamme verrattuna selvemmin. Ovenpielet on koristeltu niin pupuin, pääsiäismunin kuin pääsiäiskukkasin.

 Pihapensaisiin ja -puihin ripustetaan värikkäitä munia jo hyvissä ajoin. Ei kuitenkaan ihan samalla lailla kuin Saksan Saarfeldissa, jossa vuosi sitten tomera Volker-setä täräytti omenapuuhunsa kokonaiset 9 800 pääsiäismunaa!

Kauppojen makeishyllyt pullistelevat pääsiäismakeisia. Makeistehtaille kuten Frey, Cailler, Lindt pääsiäinen on varsinaista kulta-aikaa.

Hyvää pääsiäistä!
Frohe Ostern!
Glad påsk!

Ja sveitsinsaksaksi:
Scheeni Ostere!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti